Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Natiurmortai

     

Pranešimas    2008 6 14 14:33      

Natiurmortai

Fotografuojant natiurmortus galima įgyti puikių įgudžių, išmokti kurti – tobulinti kompoziciją ir jų apšvietimą. Kaip bet kuris menininkas, fotografas pradeda “ piešti“ natiurmortus, kad pasimokytu susietio spalvą, jos toną, daikto formą, tekstūra ir kompoziciją.
Atraskite natiurmortus Natiurmortų esama ir aplink jus, juos fotografuodami ištobulinsite gebėjimą įžvelgti gerus kadrus kasdieniniame gyvenime. Prekių rinkinys parduotuvės lange, pavyzdžiui, gali patraukti savo bendra kompozicija arba neįprasta objektų prigimtimi. Aplink yra gausu natiurmortų – pradedant į krantą išmestais medžiais ir baigiant krūva nukritusiu obuolių.

Fono parinkimas

Kuriant natiurmortus yra labai svarbu pariunkti foną, nes jis yra gerai matoma kompozicijos dalis. Dėl to, kad dauguma sudėliotų objektų yra gana maži, fonas nelieka už kompozicijos, jis yra natiurmorto dalis. Vadinasi, fonas taip pat patenka į kadrą.
Fotografuodami lauke natūraloius objektus, pavyzdžiui, vaisius ir daržoves, kompozicija tikrai pagyvinsite, jei išdėliosite juos greta natūralaus fono: akmenų, sausų lentų arba žolės.
Parinkite fono spalvą taip, kad jos derėtu prie pagrindinio objekto spalvos. Taip pat patikrinkite, ar tonai pakankamai skiriasi, kad objektai nesusilietų, jei objektas šviesesnis, ieškokite tamsesnio fono.

Atsitiktiniai natiurmortai

Atsitiktiniu natiurmortu galima pavadinti įprasų paties fotografo nesudėliotų objektų bet kokia kompozicija, kuri atrodo įdomi. Menas kurti tokias natiurmortų fotografijas priklauso nuo to, ar gebame rasti tinkama fotografavimo kampą ir panaudoti palankų apšvietimą taip, kad galutinis vaizdas nuotraukoje būtų toks, kokį įsivaizdavome.
Natūrali tvarka ir potencialus kadras Visi esame linke vienaip ar kitaip daryti apie savę tvarką namuose, darbe ir sode. Šio įpročio pasekmes pastebime visur. Pavyzdžiui, paprastus įrankius virtuvėje išdėliojeme taip, kad tuos, kuriuos naudojame dažniau, būtu lengva rasti, arba kasdien reikalingus daiktus padedame į lentyną taip, kad sukurtume patrauklią kompoziciją. Paslaptis štai tokia: kaip suvokti, iš ko galima padaryti nuotrauką.
(patarimai: 1. Apšvietiomas gali paversti paprastą kompoziciją patrauklia – priklausomai nuo šviesos stiprumo, krypties ir spalvos temperatūros. Prieikite prie atrasto natiurmorto kelis kartus per dieną ir stebėkite, kaip jis kinta priklausomai nuo apšvietimo. 2. Apžiūrėkite natiurmortą iš visų pusių ir nuspreskite, iš kokios vietos jį fotografuoti. 3. Sulenkite „rėmeliu“ abiejų rankų nykščius ir smilius bei įrėminkite vaizdą – suprasite, kaip jis atrodys. Kai darote esminius pakeitimus – žiūrėkite pro iueškiklį.)


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas abracadabra    2008 6 14 14:56      

pasigesciau vizualines metodines medziagos skaitytoju vietoje Smile Gerai kad tingiu skaityt Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Agnė Rimkutė    2008 6 14 15:25      

l. gerai, kad tokių dalykų atsiranda... kad ir be vizualinės medžiagos... Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas abracadabra    2008 6 14 15:33      

Agnė Rimkutė rašo:
l. gerai, kad tokių dalykų atsiranda... kad ir be vizualinės medžiagos... Smile
jie visada buvo, jie neatsiranda, jie visur - tik paieskot reik... Siuo atveju - autorius tinginiams pats surades ant lekstutes patieke Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą